Hírek

Magyar szakemberek az újítók élmezőnyében

Nyolc magyar – többek között a Prezi, a LogMein és a Ustream alapítója - is található a közép- és kelet-európai régió száz leginnovatívabb személyét felsoroló listán. Ezzel egyébként Magyarország igen előkelő helyen végzett a felmérésben, hiszen mindössze 3 országból szerepelnek többen a listán.

Tovább »

Új cég Miskolc északi ipari parkjában

Kedden Miskolc Mechatronikai Ipari Parkjába újabb cég települt be, amely 600 millió forint beruházási összegből új üzemcsarnokot és technológiai fejlesztéseket valósít meg.

Tovább »

Guide@hand Miskolc – elkészült a 2.0 verzió

Több mint ezer miskolci és környékbeli látnivaló, szállásadó, étterem, program érhető el nagyrészt öt nyelven, könnyen áttekinthető struktúrában a miskolci TDM turisztikai mobil applikációjában, amelynek a Turizmus Világnapjára jelent meg.

Tovább »

Geotermikus energiát kap a Takata

A PannErgy Nyrt. – MIHŐ Kft.-vel közösen alapított – leányvállalata, a Kuala Kft. szeptember 30-án 5+5 éves hőszállítási szerződést kötött a Takata Safety Systems Hungary Kft-vel.

Tovább »

Az intézményrendszeri változások keretében új postázási címeket tett közé a Széchenyi 2020

"Intézményrendszeri változások a pályázatkezelés tekintetében" címmel új információk érhetők el a Széchenyi 2020 palyazat.gov.hu oldalán:

A 2007-2013 közötti európai uniós programok lebonyolítását támogató intézményrendszer szervezeti kereteiről szóló 1152/2014. (III. 20.) Kormányhatározat, valamint a 2007-2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 4/2011. (I. 28.) Kormányrendelet 3. melléklete értelmében egyes operatív programok tekintetében a közreműködő szervezeti feladatok ellátása 2014. április 15-étől megváltozott.

Tovább »

2014. április 15-étől a Nemzetgazdasági Minisztérium veszi át a MAG Zrt.-től a Gazdaságfejlesztési Operatív Program projektjeinek közreműködő szervezeti feladatait

A közreműködő szervezetek útján ellátott feladatok központi költségvetési szerv által történő átvételéről szóló 96/2014 (III.25.) Kormányrendelet 1. § alapján 2014. április 15-től a MAG Zrt. által ellátott közreműködői feladatokat költségvetési szervek veszik át.

Tovább »

Cséfalvay: Ősszel kezdődhet az uniós pályázatok kiírása

Magyarország benyújtotta a 2014-2020 között érkező uniós források felhasználásának keretét alkotó partnerségi megállapodást az Európai Bizottságnak múlt pénteken, várhatóan ősztől kezdődhet a pályázatok kiírása - jelentette be Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Tovább »

"Uniós Fejlesztések nyílt napja" sorozat márciusban!

Magyarország 2004-es uniós csatlakozása óta több tízezer beruházás, fejlesztés valósult meg az országban. A hatalmas szám ellenére a lakosság az uniós fejlesztésekről mégis szinte kizárólag a híradásokból értesül. 2013-ban indult útjára az évente legalább egy alkalommal megrendezésre kerülő Uniós Fejlesztések nyílt napja programsorozat, hogy a lakosság megértse: az uniós támogatások, a fejlesztések nem elvont fogalmak, hanem konkrét, megvalósult beruházásokat jelentenek. A rendezvények mindenki számára lehetőséget biztosítanak arra, hogy saját élményeket, tapasztalatokat szerezzenek.A hatalmas érdeklődésre való tekintettel, idén már nem egy napon, hanem március négy hétvégéjén országszerte több mint 50 helyszínen tekinthetik meg a látogatók az elért sikereket.

Tovább »

Laptopokat adományozott a kéziszerszámgyár

Ünnepélyes keretek között 15 darab laptopot adott át a Katowice utcai óvoda és a Belvárosi Óvoda nevelőtestületének Ansgar Lengeling, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója. A vállalat példaértékű gondoskodása szinte hónapról-hónapra nyomon követhető a városban. Messze nem ez az első alkalom, hogy a cég oktatási intézményeket támogat.

Tovább »

Lilla-nap a LÁEV-nél!

Lilla-napi kiránduló-, illetve fotósvonatokat indít február 15-én, szombaton Lillafüredre és Garandnára az Északerdő. A szerelvényeken a Lilla nevű utasok a közeli névnap alkalmából díjmentesen utazhatnak majd.

Tovább »

Első  « 37 38 39 40 41 »  Utolsó

Aktuális

A negyedik ipari forradalom emberi arca

Tíz éve, a világ legnagyobb ipari technológiai vásárán, a Hannover Messen találkozhattak először a meghatározó piaci szereplők az Ipar 4.0 fogalommal. A negyedik ipari forradalom vívmányai azóta sok területen szinte teljesen átformálták az életünket, gondolkodásunkat, korábban soha nem tapasztalt lehetőségeket nyitva egy fenntarthatóbb, egészségesebb, emberibb jövő felé.

Tovább »
Események
Május 2024
HKSzeCsPSzoV
  1
2
345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031