Hírek

A mesterséges intelligencia a Bosch DNS-e lesz

2025-től már a Bosch minden terméke használ mesterséges intelligenciát vagy annak segítségével fejlesztik, illetve gyártják - mondta Michael Bolle, a Bosch igazgatótanácsának tagja a CES szórakoztatóelektronikai szakvásáron Las Vegasban.

Tovább »

Így akarja elosztani a kormány az új EU-s pénzeket

A Portfolio keddi információival összhangban 3-6 Operatív Programban gondolkodik a kormány a 2021-2027-es uniós forráselosztás során és kifejezetten célzott pénzelosztást tervez – derült ki a Budapest brüsszeli képviseletét ellátó Jávor Benedek blogján megosztott prezentációból.

Tovább »

Az értéktervezéstől az ötletgazdálkodásig: Szakmakultúra Konferencia a BME-n

Január 30-án rendezi a Gépipari Tudományos Egyesület az V. Gépészeti Szakmakultúra Konferenciáját, ahol az eddigiekhez hasonlóan a termék- és értéktervezés, a dizájn, a szimuláció, a méréstechnológia legújabb trendjeivel, eredményeivel lehet megismerkedni a szakma legjobb képviselőinek előadásain keresztül. Szó lesz a hazai innovációs erő megtartásához, erősítéséhez elengedhetetlen gazdaságvédelemről is.

Tovább »

Több mint 13 ezer munkahelyet teremtenek a tavaly érkezett nagyberuházások

A tavaly érkezett 101 nagyberuházás több mint 13 ezer munkahelyet teremt. Kedvezőbbé vált 2019-ben a nagyberuházások területi eloszlása, hiszen Budapestet, Pest és Komárom-Esztergom megyét Szabolcs-Szatmár Bereg, és Borsod-Abaúj-Zemplén megye követi a befektetési rangsorban.

Tovább »

Új fejezet kezdődik a szentgotthárdi Opel üzem történetében

A PSA csoport 2020 első napjaiban megkezdi a háromhengeres PureTech benzines turbómotorok gyártását a szentgotthárdi üzemben. Az 1,2 literes motorból a tervek szerint 100 és 130 lóerős kivitelben készítenek majd évente 350 000 darabot. A stratégiai jelentőségű beruházás elnyerésével és megvalósításával egyértelművé válik a szentgotthárdi gyár kiemelt fontossága a PSA csoport erőátviteli egységeket előállító európai gyárain belül, sőt a jövőben az akár a PureTech gyártásfejlesztési szakértői bázissá válhat a PSA csoporton belül.

Tovább »

Új innovációs korszak indult a magyar gazdaságban, a kutatásban és a felsőoktatásban is

Magyarország az EU-n belül mérsékelt innovátornak számít az Európai Bizottság értékelése szerint, ugyanakkor 2018-ban kétszer annyit költött kutatás-fejlesztésre, mint 2010-ben. Idén 25 százalékkal, 32 milliárd forinttal többet költ a kormány innovációra, mint 2018-ban.

Tovább »

Februárban már az új rendszer szerint működő szakképzésbe jelentkeznek a tanulók

Hatályba lépett az új szakképzési törvény január 1-jével, februárban már az új rendszer szerint működő szakképzésbe jelentkeznek a tanulók.

Tovább »

Lezárta 350 milliós autóipari EU-projektjét a Knorr-Bremse és a Neumann János Egyetem konzorciuma

Lezárta 2019. október 31-én a 27 hónapig tartó autóipari kutatási projektjét a kecskeméti székhelyű Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. és a kecskeméti Neumann János Egyetem konzorciuma, amelynek kapcsán 350 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyertek el a GINOP-2.2.1-15-2017 kódszámú uniós pályázaton.

Tovább »

Küzdelem az EU-s milliárdokért: Magyarország is nekiment az öt fukarnak

Tizennyolc uniós tagállam, köztük több nettó befizető egy közös dokumentumban ment neki a mostanában „fukarnak” gúnyolt öt nettó befizető országnak, köztük Németországnak amiatt, hogy szerintük el kell törölni az 1984-ben létrehozott EU-s költségvetési visszatérítéseket, mert azok létrehozásának feltételei már megszűntek – írja a Bruxinfo.

Tovább »

VIII. Regionális Autóipari Beszállítói Konferencia

Időpont: 2019. október 8-9.

Helyszín: Aquaworld Resort Budapest

Tovább »

 1 2 3 »  Utolsó

Aktuális

A mesterséges intelligencia a Bosch DNS-e lesz

2025-től már a Bosch minden terméke használ mesterséges intelligenciát vagy annak segítségével fejlesztik, illetve gyártják - mondta Michael Bolle, a Bosch igazgatótanácsának tagja a CES szórakoztatóelektronikai szakvásáron Las Vegasban.

Tovább »
Események
Május 2020
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
30
31
Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az aktuális hírekről, eseményekről!