Hírek

A jövő technológiái már kopogtatnak

A vállalat közleménye szerint a következő időszakot hat tech-trend fogja meghatározni, amelyek közül az első a digitális szakadék bezárásához hozzájáruló technológiák elterjedése.

Tovább »

Új követelmény a nemzetközi ipariminta-oltalmi bejelentési eljárásban: e-mail cím feltüntetése

Módosításokat fogadott el a Hágai Unió Közgyűlése a negyvenedik ülésén, a Hágai Megállapodás 1960. és 1999. évi szövegéhez kapcsolódó Közös Végrehajtási Szabályzat vonatkozásában.

Tovább »

KÖNNYÍTETT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYOK SEGÍTIK A KUTATÁS-FEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁT

A kutatás-fejlesztésre és az innovációra (KFI) szánt források hatékony, gyors és rugalmas hasznosulását támogatják a 2021. január 1-jétől életbe lépett közbeszerzési előírások. 

Tovább »

Aláírták az EGT és Norvég Alapokról szóló együttműködési megállapodásokat

Norvégia, Izland és Liechtenstein közel húsz éve működnek együtt Magyarországgal a gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése érdekében. 

Tovább »

Elindult az ipmindenkinek.hu

Új, a nagyközönségnek szóló honlapot indított a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

Tovább »

Ingyenes elektronikus tananyag segíti a magyar vállalkozások fejlesztését

Ingyenes elektronikus tananyag segíti a magyar mikro-, kis- és középvállalatok fejlesztését - mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön az oktatási tananyagot bemutató online sajtótájékoztatón.

Tovább »

Elkészült a Gazdaságfejlesztési Zóna stratégiája

Palkovics László Szabolcs-Szatmár-Bereg és a nyírségi megyeszékhely vezetőivel, országgyűlési képviselőivel tartott egyeztetés után elmondta, a megyékre és a megyei jogú városokra lebontott gazdaságfejlesztési elképzelést várhatóan januárban fogja elfogadni a kormány, a konkrét projektek pedig már az új uniós költségvetési ciklus részeként jelennének meg.

Tovább »

Magyar cégek és az innováció – lehetne még előrelépni az EU-s rangsorban

Átfogó elemzés jelent meg a magyar kutatás-fejlesztés helyzetéről. Eszerint a GDP 1,48 százaléka, 700 milliárd forint ment K+F-re tavaly, a terület legfőbb bázisának a vállalkozások számítanak, miközben Magyarország továbbra is a mérsékelt innovátor országok között tanyázik.

Tovább »

Megjelent az az Európai Unióban biztosítandó megfelelő minimálbérekre vonatkozó bizottsági javaslat

Az Európai Bizottság 2020. október 28-án közzétette az Európai Unióban biztosítandó megfelelő minimálbérekre vonatkozó jogalkotási javaslatát.

Tovább »

Most akkor melyik a legjobb egyetem?

A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021-es kiadványának abszolút egyetemi-főiskolai rangsora a magyarországi alap- és/vagy osztatlan képzést meghirdető egyetemeket és főiskolákat hasonlítja össze és állítja sorrendbe a hallgatói, oktatói kiválóság, az elhelyezkedési mutatók és a nemzetközi mobilitás adatai alapján.

Tovább »

 1 2 3 »  Utolsó

Aktuális

A jövő technológiái már kopogtatnak

A vállalat közleménye szerint a következő időszakot hat tech-trend fogja meghatározni, amelyek közül az első a digitális szakadék bezárásához hozzájáruló technológiák elterjedése.

Tovább »
Események
Március 2021
HKSzeCsPSzoV
123
4
567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az aktuális hírekről, eseményekről!