Hírek

Elérhető a K+F Versenyképességi és Kiválósági Szerződések program dokumentációja

A 7,2 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett K+F Versenyképességi és Kiválósági Szerződések program három alprogramja keretében nemzetgazdasági szinten jelentős méretű, a kutatás-fejlesztés és az ipar számára kiemelkedő jelentőségű, elsősorban felülről kezdeményezett, felépített és koordinált (top-down) pályázatok kaphatnak támogatást.

Tovább »

Nemzetivé lesznek a megyei prioritások

Elkészült a megye fejlesztési irányait meghatározó Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia tervezete, amit egyeztetés keretében beszéltek át hétfőn a megyeházán.

Tovább »

Magyar projekt nyerte az Európai Vállalkozásösztönzési Díj nagydíját

2014. október 2-án az Európai KKV-hét keretében hirdették ki 8. alkalommal az Európai Vállalkozásösztönzési Díj győzteseit Nápolyban. A fődíjat egy magyar projekt, a www.gazdagmami.hu nyerte, mely a kisgyermekes anyukákat ösztönzi saját vállalkozásuk elindítására, valamint segíti őket vállalkozói készségeik fejlesztésében.

Tovább »

Brüsszeli forrásból városfejlesztésre

Magyarországon Miskolc elsőként részesül brüsszeli pályázati forrásból a 2014–2020-as fejlesztési ciklus során.

Tovább »

Miskolcon épít járműipari gyárat a Patec

Miskolcon építi fel első európai gyárát a főleg járműipari alkatrész-gyártásban érdekelt szingapúri központú Patec-konszern, a beruházásról Andy Wong, a PATEC Precision Kft. ügyvezető igazgatója és Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), a borsodi megyeszékhely polgármestere csütörtökön szándéknyilatkozatot írt alá a miskolci városházán.

Tovább »

Továbbra is nagy az érdeklődés a KKV fejlesztési eszköz pályázat iránt

A Horizont 2020 program keretében meghirdetett KKV fejlesztési eszköz pályázat 1. fázisának szeptember 24-i beadási határidejére beérkező 1994 pályázatból 91-et magyar vállalkozás adott be, mellyel ismét a hatodik legaktívabb országként szerepeltünk, megelőzve a régió többi országát.

Tovább »

Áttörés a horizonton!

Cégünk első sikere a Horizont 2020 KFI keretprogramban:

Magyarország vonatkozásában egy hazai önkormányzat és a Vibercon Kft., nemzetközi viszonylatban pedig további 21 partner...

Tovább »

Különvonat Mahócára – több mint 6 év szünet után először!

Az októberi hosszú hétvége szombatján, október 25-én különvonatot indít a Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti járatok által nem érintett parasznyai szárnyvonalára az Északerdő, méghozzá immár egészen Mahóca állomásig!

Tovább »

Látványos átalakulás– szépül Lillafüred, épül a DVTK Szabadidőpark

2015-ben nyitja meg kapuit Magyarország első futball tematikájú szabadidős létesítménye, a Lillafüredi DVTK Szabadidőpark.

Tovább »

Takata – Október 13-án nyílik a légzsák

Már 120 alkalmazottja van a miskolci Takatának, de folyamatosan toboroznak.

Tovább »

Első  « 36 37 38 39 40 »  Utolsó

Aktuális

A negyedik ipari forradalom emberi arca

Tíz éve, a világ legnagyobb ipari technológiai vásárán, a Hannover Messen találkozhattak először a meghatározó piaci szereplők az Ipar 4.0 fogalommal. A negyedik ipari forradalom vívmányai azóta sok területen szinte teljesen átformálták az életünket, gondolkodásunkat, korábban soha nem tapasztalt lehetőségeket nyitva egy fenntarthatóbb, egészségesebb, emberibb jövő felé.

Tovább »
Események
Április 2024
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
1516
17
18192021
22232425262728
2930