A mesterséges intelligencia a Bosch DNS-e lesz

A mesterséges intelligencia (MI) alkalmazások globális piaci volumene a várakozások szerint mintegy 120 milliárd dollárra bővül 2025-re, ami tizenkétszeres növekedést jelent a 2018-as szinthez viszonyítva. Ebben a Bosch is aktív szerepet vállal, mivel a vállalat évi 3,7 milliárd eurót fordít szoftverfejlesztésre, globálisan több mint 30 ezer szoftvermérnököt alkalmaz és mintegy ezer munkatársa dolgozik a mesterséges intelligencia kutatási területén.

„A CES alkalmával bemutatott megoldásaink egyértelműen jelzik, hogy a Bosch a mesterséges intelligencia területén is vezető szerepet kíván betölteni” – hangsúlyozta a vezető szakember.

A Bosch emellett széleskörű képzési programot is indított. „Terveink szerint a következő két évben majdnem húszezer munkatársat oktatunk a mesterséges intelligencia területén” – mondta Michael Bolle. „A mesterséges intelligencia fejlesztése mellett a munkatársak képzése is fontos számunkra.” A program a vezetők, a mérnökök, az MI fejlesztésével foglalkozó kollégák számára három különböző szintű képzési formát foglal magában, és az MI felelősségteljes használatára vonatkozó irányelveket is tartalmazza.

Ott vannak a Cyber Valley-ben is

A Bosch saját MI alapelveit is megfogalmazta, amelyek a mesterséges intelligencia biztonsági és etikai kérdéseivel foglalkoznak. Ezek az adatbiztonság és az adatszuverenitás és a bizalom. „A bizalom bizonyos értelemben a digitális világ termékminősége.”

A vállalat a németországi Tübingenben, az úgynevezett Cyber Valley-ben 100 millió eurót fordít egy új mesterséges intelligencia egyetem (MI kampusz) létesítésére. Az új kutatási komplexum a tervek szerint 2022 végére készül el és 700 MI-szakértőnek biztosíthat lehetőséget a kreatív és produktív eszmecserére.

A vállalat Mesterséges Intelligencia Központja (Bosch Center for Artificial Intelligence; BCAI) világszerte hét helyszínen működik, többek között Kaliforniában és Pittsburgh-ben, az Amerikai Egyesült Államokban. A BCAI jelenleg mintegy 250 MI szakértőt foglalkoztat, akik a mobilitás, a gyártás, az okosotthonok és a mezőgazdaság területén több mint 150 projekten dolgoznak.

autopro.hu

Aktuális

A mesterséges intelligencia a Bosch DNS-e lesz

2025-től már a Bosch minden terméke használ mesterséges intelligenciát vagy annak segítségével fejlesztik, illetve gyártják - mondta Michael Bolle, a Bosch igazgatótanácsának tagja a CES szórakoztatóelektronikai szakvásáron Las Vegasban.

Tovább »
Események
Május 2020
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
30
31
Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az aktuális hírekről, eseményekről!